Opruimdag 22.02.2023 16:00

Gaapstokken Twitter

Hints voor de prinsenparen 2022-2023

De Jeugd:

Hint 1:
Zo moeder zo zoon

Hint 2:
Ze zijn samen Lisse niet altijd trouw

Grote prinsenpaar:

Hint 1:
Het is een rare kanarievogel

Hint 2:
Ook deze schoen zal hem wel passen

PalmGaapstok nominatie

Beste Leden,

De afgelopen twee jaar is voor eenieder heel zwaar geweest, zoals iedereen weet zijn er vele mensen vereenzaamd of hebben een ziekte bed gehad door het Corona virus. Aangezien wij met de Gaapstokken weer leuke dingen kunnen en willen organiseren willen wij uiteraard ook stil staan bij de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiervoor hebben wij gekozen om tijdens Pasen een aantal PalmGaapstokken weg te geven. Deze zullen speciaal gemaakt worden door onze jeugdafdeling en willen wij met onze prinsenparen langsbrengen bij genomineerde mensen. Om deze mensen in het zonnetje te zetten hebben wij jullie hulp nodig. Graag vragen wij jullie dan ook als jullie iemand kennen die vereenzaamd is, ziek is geweest of voor welke reden dan ook volgens jou een PalmGaapstok verdiend. 

Meld dit persoon of personen dan aan melden door te mailen naar secretariaat@gaapstokken.nl 

Doe dit doormiddel van de naam, adres en een kleine toelichting te geven waarom dit persoon de PalmGaapstok verdiend, dan kunnen wij ervoor zorgen dat hij of zij extra in het zonnetje gezet wordt.

Graag zien wij jullie nominaties voor 8 april tegemoet!

Mvg,

Het bestuur

2e Carnavals weekend 2022

Beste Leden,

Hierbij de agenda voor het tweede weekend van de carnaval. 

Van onze bevriende carnavalsvereniging kregen wij uitnodigingen voor 2 optochten en 2 feesten.

Hierbij uiteraard de uitnodiging naar jullie toe.

Voor de optochten, aangezien wij geen karren hebben dit jaar, zullen wij lopend mee gaan met onze prinsenparen.
Kom zo leuk mogelijk verkleed en we hopen op jullie steun om hiervoor gezamelijk een toffe optocht van te maken. 

Voor de prinsenparen is er uiteraard wel iets geregeld maar dit houden we even geheim!

Hopelijk tot snel,

Mvg,

Het Bestuur

programma 2e carnavalsweekend

Vlaggen met carnaval

We mogen weer en dat willen wij samen met jullie laten zien. Wij willen jullie vragen om tijdens de carnaval van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart onze mooie carnavals vlag uit te hangen.  
“Maar staat daar iets tegen over?” Natuurlijk doen wij hier iets mee.
Iedereen die zaterdag 26 februari voor 09.30 uur de vlag hijst en dit deelt via facebook maakt kans op heerlijke Gaapstokken van Patisserie Vermeer.
Vergeet natuurlijk niet de Gaapstokken in je bericht te taggen. Onze prinsenparen hebben deze heerlijke lekkernij al geproefd en ook zij gaan zeker de vlag uithangen!
Ben jij nog niet in het bezit van onze mooie Gaapstokken vlag?
Koop hem via onze webshop op  webshopcvdegaapstokken.nl voor € 15.-
En misschien brengt onze voorzitter deze dan bij jullie langs. (binnen de bollenstreek)

Gaapstokken verrassen met feestweekend

Gaapstokken verrassen met feestweekend

Versoepelingen maken alsnog carnaval mogelijk!

 

Lisse – Tot voor kort leek het erop dat carnavalsvierders ook dit jaar teleurgesteld zouden worden, vanwege een jaar zonder carnaval. De geldende beperkingen zorgde ervoor dat verschillende verenigingen al vroegtijdig hun activiteiten afbliezen. Echter bleven De Gaapstokken uit Lisse wel goede hoop houden dat carnaval dit jaar wel mogelijk zou zijn. En met succes! De onlangs aangekondigde versoepelingen maken het voor de vereniging mogelijk om dit jaar weer carnaval te vieren. Direct na de aankondiging van de versoepelingen presenteerde de vereniging dan ook hun activiteiten voor het carnavalsweekend.

 

Het carnavalsweekend zal dit jaar in Lisse iets minder uitgebreid zijn dan andere jaren, maar daarom niet minder feestelijk. Het programma start dit jaar op zaterdag 26 februari met de traditionele sleuteloverdracht op het Gemeentehuis. Deze wordt gevolgd door een feestelijke tocht voor de Prinsenparen door het koopcentrum van Lisse.

Op zaterdagmiddag 26  februari trappen De Gaapstokken af met het allereerste grote feest sinds de lockdown: ‘Vrienden van De Gaapstokken LIVE’. Bezoekers zullen deze middag weer getrakteerd worden op een groot meezingfeest met verschillende artiesten en een DJ. Het evenement start om 15:00 uur in De Gewoonste Zaak en entree is € 5,- per persoon. Er geldt een maximum aantal gasten en vol is dus vol. De laatste editie van dit evenement was erg succesvol waardoor men wordt geadviseerd om op tijd te komen.

Op zondagmiddag staat ‘De Allergrootste BingoQuiz’ op het programma. Het evenement is een afgeleide van de online activiteiten die de vereniging tijdens de lockdowns organiseerde en live tijdens de Lissese feestweek. Tijdens deze middag komt van alles voorbij en speelt men niet alleen een bingoronde maar tevens  met een muziekquiz, carnavalsquiz en muziekbingo. Bezoekers zullen weer getrakteerd worden op een gezellige middag uit met mooie prijzen, entertainment en eten. Deelnamekosten zijn € 50,- per tafel en aan een tafel kunnen maximaal 5 personen plaatsnemen. Aanmelden gaat via de website en het aantal tafels is beperkt. Tijdens de laatste editie waren alle tafels binnen enkele minuten verkocht.

De Lissese vereniging is blij dat het haar prinsenparen, leden en de inwoners van Lisse alsnog een leuke activiteiten kan bieden in het jaarlijkse carnavalsweekend. Alle informatie over de evenementen en kaartverkoop is te vinden op de website www.gaapstokken.nl.

Gaapstokken en Patisserie Vermeer lanceren ‘De Gaapstok’

Bijzondere lekkernij uitsluitend in carnavalsweek verkrijgbaar
Gaapstokken en Patisserie Vermeer lanceren ‘De Gaapstok’

 

Lisse – Zoals Den Bosch zijn ‘Bossche Bollen’ heeft en Limburg ‘De Nonnevot’, mag ook Lisse binnenkort een specialiteit toevoegen als typerend kenmerk van het dorp. Op zaterdag 12 februari hebben Carnavalsvereniging De Gaapstokken en Patisserie Vermeer namelijk ‘De Gaapstok’ gelanceerd. ‘De Gaapstok’ is bijzondere lekkernij welke exclusief gemaakt wordt door Patisserie Vermeer en uitsluitend in de week voorafgaand aan carnaval  verkrijgbaar zal zijn.

Het idee van ‘De Gaapstok’ is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen de Lissese carnavalsvereniging en Patisserie Vermeer. Beide speelde met het idee om tijdens de jaarlijkse carnavalsweek een feestelijk lekkernij te presenteren waarna ‘De Gaapstok’ is ontstaan.  

‘De Gaapstok, is gemaakt van heerlijk zacht brood met kaneelsuiker en wordt overgoten met geel en blauwe chocolade. De Gaapstok smaakt geweldig bij de koffie maar smaakt zeker ook erg goed als begin van de dag, na een avondje feestvieren. Het is een echt feestelijke traktatie welke past in de periode van carnaval’, legt Robin Peereboom van Patisserie Vermeer uit.

De Gaapstok werd op zaterdag 12 februari officieel gelanceerd door de Prinsenparen van de carnavalsvereniging i.s.m. Robin Peereboom van Patisserie Vermeer. De lekkernij zal uitsluitend te koop zijn van maandag 21 februari t/m zaterdag 26 februari en exclusief verkrijgbaar bij Patisserie Vermeer aan de Heereweg in Lisse. Om teleurstelling te voorkomen wordt vooraf bestellen geadviseerd.

De Gaapstok is gelanceerd 2

Reguliere Carnaval gaat niet door

Beste leden,

Helaas moeten wij van carnavalsvereniging de gaapstokken jullie mededelen dat wij ook dit jaar het reguliere carnaval niet door zullen laten gaan. Dit waar veel onzekerheden vanuit de politiek het lastig maken kwalitatief goede feesten te kunnen organiseren.

Wel zullen wij dit jaar met een alternatief programma komen, hierin zullen wij rekening houden met de op dat moment geldende regels en richtlijnen. Hiervoor zullen wij via onze socials jullie op de hoogte houden.

Niet getreurd in dit geval komt van uitstel zeker geen afstel!

3x alaaf,
Het bestuur

Bericht van overlijden: Jan Bon

Bericht van overlijden: Jan Bon

Op 11 december 2021 bereikte ons het droevige bericht dat onze verenigingslid Jan Bon is overleden.

Jan is een lange tijd betrokken geweest binnen onze vereniging en mocht zich in het carnavalsjaar 1989 -1990 ‘Prins der Gaapstokken’ noemen. Maar ook na zijn prinsenjaar bleef Jan samen met zijn vrouw Hennie actief binnen onze vereniging en o.a. lid van de Prinsengarde. Zelfs op latere leeftijd was Jan aanwezig op bijna al onze verenigingsactiviteiten.

Met het overlijden van Jan verliezen wij een erg betrokken en gewaardeerd verenigingslid. Wij wensen Hennie, kinderen Rita en Donald, hun partners en kinderen heel veel sterkte en krachtig toe om dit verlies te verwerken

De uitvaartplechtigheid vindt donderdag 16 december plaats om 10.30 uur in Crematorium Duin- en Bollenstreek. De familie biedt u aan om de uitvaartplechtigheid live mee te kijken via www.liveuitvaart.nl met code A5A546Bon Jan kennisgeving Page 1

Bon Jan kennisgeving Page 2

Algemene ledenvergadering

Beste Leden,

Het is alweer even geleden maar gelukkig zien de vooruitzichten voor het geven en maken van een feestjes er weer goed uit voor ons.
Op 13 november verwachten wij dan ook dat het bekend maken van de nieuwe prinsenparen en het afscheid nemen van de oude "gewoon" doorgang zal hebben.
Uiteraard kunnen en willen wij een seizoen niet starten zonder input vanuit jullie kant.

Hiervoor zullen we de algemene ledenvergadering inplannen op: 

Woensdag 27 oktober in de Engelenburcht in de Engel. (Romijnstraat 40A, Lisse)

De zaal gaat open om 19.15 uur en we starten de vergadering om 19.30 uur.

Mocht je dingen bespreekbaar willen maken tijdens de vergadering schroom niet om dit alvast op de mail naar ons toe te sturen, dan zullen wij dit in behandeling nemen als ingekomen stuk tijdens de vergadering.
Graag vernemen wij van jullie of jullie hierbij aanwezig zijn.

Wij hopen in ieder geval op  wederom een fantastisch seizoen vol met nieuwe leuke evenementen en aangepaste bestaande evenementen.
Dit jaar gaan we voor veel vernieuwing om de carnaval een fris nieuw leven te kunnen inblazen.
Wij hopen jullie te treffen tijdens de vergadering en anders op een een van de feesten.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Lissese Live Bingo

De Lissese Live Bingo ?????? is uitverkocht!!

Wowwwww!!! Wij zijn overweldigd door jullie enthousiasme want in no-time zijn alle tafels verkocht. De verkoop is dan ook gestopt.

De zaal gaat op 28 september om 18:30 uur en om 19:30 betreden Herman & René het podium om er een geweldige avond van te maken.

Entree is op basis van het tonen van je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of de QR-code van je negatieve test.

Wij kijken nu al enorm uit naar je komst!!

De Lissese Thuisbingo gaat LIVE!

De Lissese Thuisbingo gaat LIVE! Na 5 succesvolle online evenementen organiseert CV De Gaapstokken i.s.m. De Gewoonste Zaak op dinsdag 28 september a.s. de allereerste Lissese Live Bingo.

In de Lissese Feestweek belooft deze avond een gezellige avond uit te worden waarbij prachtige prijzen te winnen zijn, gekocht bij Lissese ondernemers. Uiteraard onder leiding van onze presentatoren Herman & René en vol met entertainment.

Aanmelden per tafel

Zowel De Gaapstokken als De Gewoonste Zaak houden zich aan de richtlijnen van het RIVM rondom de Coronamaatregelen. Het is daardoor alleen mogelijk om je per tafel aan te melden met een eigen gezelschap van maximaal 5 personen (minimaal 18 jaar). Een tafel kost € 50,- en dat is inclusief 5 bingokaarten voor iedere bingoronde en 5 loten voor de grote loterij. Extra bingokaarten en loten zijn ter plaatse te koop.

De zaal gaat om 18:30 uur open en vanaf 19:30 uur starten we de gezellige bingoavond!


!!! Aanmelden kan vanaf vrijdag 17 september om 20.00 uur !!! (is gewijzigd)

Meld je vandaag nog aan!

Je reserveert je tafel via onze webshop. Wacht niet te lang, want door de strenge coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal tafels beschikbaar. Vol = vol! Zorg dat je voor je aanmelding op de hoogte bent van de maatregelen en regels die gehanteerd worden rondom Corona. Entree is mogelijk vanaf 18 jaar.

Bingorondes & Loterij

Onder leiding van Herman & René spelen we 2 rondes bingo en sluiten af met een loterij Uiteraard allen met prachtige prijzen, die we kopen bij lokale Lissese ondernemers. Zoals je van ons gewend bent verzorgen we in de pauzes gezellig entertainment en maken we er met elkaar weer een geweldige avond van!

De Coronaregels

De Gewoonste Zaak is groot genoeg om iedereen veilig te kunnen ontvangen en beschikt over uitstekende ventilatie. Entree tot het evenement is alleen mogelijk na het tonen van je vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een QR-code na een goedgekeurde PCR-test. Een uitslag van een snel- of thuistest wordt niet geaccepteerd.

Zoek na binnenkomst een gezellig tafel uit om aan te zitten. Dit mag ook aan de bar. Drankjes mag je zelf komen halen aan de bar, een mondkapje hoeft niet, maar let wel op voldoende afstand en denk hierbij aan anderen.

Kijk hier voor de regels

Interview

Bekijk hier het voledige interview van afgelopen zaterdag 26 maart 2021

Interview gaapstokken

Het Lissese Online Lente Festival

Vereniging zet zich opnieuw in voor inwoners en ondernemers

Gaapstokken organiseren ‘Lissese Online Lente Festival’

Lisse – Carnavalsvereniging De Gaapstokken komt na 4 eerdere edities opnieuw met een online evenement. Op zaterdagavond 27 maart wordt  het ‘Lissese Online Lente Festival’ georganiseerd.

Een online event waarmee de vereniging wederom een activiteit wil organiseren waaraan deelnemers veilig vanuit huis kunnen meespelen. Dit keer wordt het evenement uitgebreid, waarbij er meer aandacht wordt besteed aan de quiz, muziek & entertainment maar ook aan de Lissese jeugd met een grote kleurwedstrijd. De vereniging wil met het aanbreken van de lente extra ‘kleur’ brengen in deze zware periode.

 

Het evenement wordt in een periode georganiseerd die voor de Bollenstreek bijzonder belangrijk is: de lente. Nu de maatregelen rondom Corona nog steeds van kracht zijn, heeft de vereniging besloten om extra aandacht te schenken aan deze tijd van het jaar. Tijdens de avond worden er wederom twee rondes bingo gespeeld waarbij er prijzen te winnen zijn van Lissese ondernemers. Daarnaast wordt er een quizronde gespeeld die deze editie uitgebreider zal zijn. Tijdens de quiz zal de kennis van deelnemers wordt getest, met een knipoog naar de streek en de periode van het jaar.

De vereniging wil zich deze keer extra inzetten voor de Lissese jeugd. Ze doen dit door middel van een kleurplatenwedstrijd. De lokale basisscholen zullen binnenkort benaderd worden met het verzoek de kleurplaten onder hun leerlingen te verspreiden. Ook zal deze vanaf 1 maart te downloaden zijn via www.gaapstokken.nl. Met de kleurwedstrijd zullen mooie prijzen te winnen zijn.

Het online event start op zaterdag 27 maart om 17:00 uur. Om deel te kunnen nemen aan het vent dient men zich aan te melden via de webshop. Hier is ook de complete speluitleg te vinden Deelname aan het online event kost € 10,- per persoon, deelname aan de kleurwedstrijd is gratis. Meer informatie is ook te vinden op www.facebook.com/degaapstokken.

 

Medeoprichter, (oud) voorzitter & oud Prins der Gaapstokken Kees van Ruiten overleden.

Afgelopen donderdag ontvingen wij het trieste bericht van het plotselinge overlijden van de heer Kees van Ruiten. Kees was medeoprichter van Carnavalsvereniging de Gaapstokken. Als medeoprichter, (oud) voorzitter en Prins der Gaapstokken heeft hij veel voor onze vereniging betekend. Wij zullen er met elkaar voor zorgen dat veel mensen nog lang van carnaval in Lisse kunnen blijven genieten.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Elly de kinderen en kleinkinderen en wensen hen heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Bestuur, leden en oud leden CV de Gaapstokken,
Lisse

prins 15

Kerstgroeten 2020

Fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021 van onze Jeugd:
kerstgroet jeugd2020

Fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2021 van onze prinsen paren:

kerstgroet paren2020 

Avondje Thuis In Lisse

 

Avondje Thuis in Lisse ???? gaat in aangepaste vorm door!

Heel Nederland heeft te maken met de strengere maatregelen rondom het Coronavirus, zo ook Carnavalsvereniging De Gaapstokken. De aangekondigde avondklok zorgt ervoor dat het “Avondje Thuis in Lisse” door kan gaan, maar wel eerder zal beginnen!

Ipv 19.30 uur starten De Gaapstokken om 17.00 uur met hun event die live wordt uitgezonden. Deze zal vervolgens om uiterlijk 20:15 uur zijn afgelopen zodat iedereen op tijd thuis kan zijn.

Gedurende een 3 uur durende show kunnen spelers genieten van 2 rondes bingo met prachtige prijzen, een leuke quiz en entertainment! Tijdens het spel wordt rekening gehouden met ‘etenstijd’. Spelers krijgen voldoende gelegenheid hebben om in de pauzes gezellig hapjes op tafel te zetten, eten af te maken of uiteraard te laten bezorgen door een lokale horecaondernemer.

Met het laten doorgaan van Avondje Thuis in Lisse ???? hopen De Gaapstokken, ondanks de strengere maatregelen, toch voor mensen een leuke activiteit thuis te kunnen organiseren binnen de regels van het RIVM.

Kaarten zijn nog steeds te koop voor €10,- via https://www.webshopcvdegaapstokken.nl/

Let op: leden gratis

Speel je met vrienden of familie? Bestel dan in 1 keer je kaarten en geef je teamnaam door bij je bestelling. Dit voor de quizronde.Who is in voor een FANTASTISCH ‘Avondje Thuis in Lisse ???’?!?!

Leden kunnen een e-mail sturen naar ledenadministratie@gaapstokken.nl met alle benodigde gegevens:
  • Voor & achternaam
  • Straatnaam en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Teamnaam (voor de quizronde)

Meer sets kopen?

Speel je op 30 januari samen en wil je meer sets bestellen, voor bijvoorbeeld vrienden of familieleden? Dat kan! Bestel ze eenvoudig via www.webshopcvdegaapstokken.nl. Geef bij je bestelling dezelfde teamnaam door als diegene die je aan de ledenadministratie hebt gestuurd. Zo weet de organisatie dat je samenspeelt.

AvondjeThuisinLisse vierkant2

Gaapstokken Kerststukjes Actie

Kerst ? met De Gaapstokken! 
Ook dit jaar gaat onze jeugdafdeling weer prachtige kerststukjes maken!
Support onze vereniging en bestel een sfeervol kerststukje voor thuis! Want geen kerst zonder De Gaapstokken!
De opbrengsten van de kerststukjes komen ten goede aan de jeugdafdeling van onze vereniging. Dus ook jouw hulp kunnen wij goed gebruiken?
Zoek jij nog extra kerstsfeer in huis of wil je onze vereniging gewoon steunen? Bestel dan NU je kerststukje en help ons!

De jeugd maakt ook dit jaar weer verschillende formaten kerststukjes.

Voor bestellingen en meer informatie kijk even op de webshop.

750

Uitslag Lissese Thuisquiz

Op vrijdag 27 november 2020 werd de allereerste editie van de Lissese Thuisquiz georganiseerd. Ruim 100 team namen deel aan deze nieuwe online quiz die opnieuw werd gepresenteerd door onze bekende presentatoren Herman & René. Met het beantwoorden van 45 vragen werd de kennis getest van de spelers over het dorp Lisse. 

Meegespeeld en benieuwd naar de eindstand? Klik hier voor de ranking.

Komt er een 2e editie?
De organisatie is zeker voornemens om aan de quiz een vervolg te geven, hoe? Dat maken we snel bekend!

Steun van Lokaal Fonds Lisse voor Lissese Thuisquiz

Lisse – Afgelopen week overhandigde Jos van Kleef, penningmeester van Stichting Lokaal Fonds Lisse, een cheque van €1.000,- aan Herman Schneider en René van der Heijden van Carnavalsvereniging De Gaapstokken. De donatie die Lokaal Fonds Lisse doet is ter ondersteuning van de ‘Lissese Thuisquiz’, een nieuwe online quiz over Lisse die De Gaapstokken op vrijdagavond 27 november organiseren.

 Carnavalsvereniging De Gaapstokken is bijzonder blij met de gift en steun van Lokaal Fonds Lisse. Mede dankzij deze donatie kunnen zij op vrijdag 27 november de Lissese Thuisquiz organiseren. Een quiz die live online zal worden uitgezonden en veilig vanuit huis meegespeeld kan worden en waarbij vragen digitaal beantwoord worden. Met 45 vragen, verdeeld over 3 rondes, zullen presentatoren Herman Schneider en René van der Heijden de kennis over Lisse testen. Met vragen over vroeger, nu en leuke weetjes en anekdotes over Lisse willen De Gaapstokken een leuk en veilig thuisevent organiseren. In de pauzes wordt passend entertainment verzorgd met medewerking van een DJ.

Dit jaar kunnen De Gaapstokken door de uitbraak van Corona geen traditioneel carnaval en bijbehorende evenementen organiseren waardoor de vereniging dit jaar zo goed als alle inkomsten kwijt is. Mede dankzij de steun van Lokaal Fonds Lisse blijft het voor de vereniging mogelijk om leuke initiatieven te organiseren voor de inwoners van Lisse.

Het Lokaal Fonds Lisse heeft als missie om lokale initiatieven te ondersteunen om de verbinding en de kwaliteit van de samenleving in Lisse te verbeteren en de saamhorigheid te versterken. Het steun burgerinitiatieven, die leiden tot lokale projecten in Lisse, die van algemeen maatschappelijk belang zijn. Meer informatie over het fonds is te vinden op www.stichtinglokaalfondslisse.nl

De Lissese Thuisquiz wordt op vrijdagavond 27 november georganiseerd en deelname kost €20,- per team. Inschrijven en meer informatie is hier te vinden. 
14112020DonatieLokaalFondsLisse

27 november: De Lissese Thuisquiz

Tijdens de uitbraak van de eerste Coronagolf organiseerde Carnavalsvereniging De Gaapstokken twee keer de Lissese Thuisbingo. Een bingospel dat live werd uitgezonden en deelnemers veilig vanuit huis mee konden spelen. Nu het organiseren van online bingo’s niet langer is toegestaan komen De Gaapstokken met een nieuw initiatief: De Lissese Thuisquiz. Met het organiseren van de Thuisquiz willen De Gaapstokken opnieuw een leuke thuisactiviteit voor inwoners van Lisse organiseren en daarbij de kennis van inwoners van Lisse testen over hun eigen dorp. De Lissese Thuisquiz zal op vrijdagavond 27 november worden georganiseerd en wordt wederom veilig online gespeeld.

‘Door het Coronavirus hebben De Gaapstokken al vroeg moeten besluiten dat de vereniging dit jaar geen traditioneel carnaval zal vieren. Desalniettemin wil de vereniging zich volop in blijven zetten om leuke activiteiten voor de inwoners van Lisse mogelijk te maken’, licht de organisatie toe. Eerst met de Lissese Thuisbingo en nu met de Lissese Thuisquiz.

Tijdens de quiz wordt de kennis van spelers over Lisse getest door het stellen van 45 meerkeuzevragen verdeeld over 3 rondes. Vragen die gaan over vroeger & nu maar ook leuke wetenswaardigheden en anekdotes komen aan bod. Het doorgeven van de antwoorden gaat d.m.v. een digitaal antwoordenformulier en tijdens de pauze wordt wederom entertainment verzorgd door Ferocius Events voor een leuke avond thuis.

De quiz zal op 27 november om 19:30 uur live worden uitgezonden via een online platform die te bereiken is met een laptop, PC, smartphone of tablet. Omdat het geven van antwoorden ook digitaal verloopt dient men over 2 apparaten te beschikken. Deelnamekosten bedragen €20,- per team en inschrijven kan via  de www.webshopcvdegaapstokken.nl is mogelijk vanaf nu. Op de website vindt men ook de verdere informatie over de quiz.

Geen toestemming voor Lissese Thuisbingo, ondanks strengere Coronamaatregelen

Eerder dit jaar, en midden in de eerste Coronagolf, lukte het Carnavalsvereniging De Gaapstokken tot 2 keer toe om een leuke activiteit voor leden en inwoners van Lisse te organiseren. Met de 'Lissese Thuisbingo' zorgde De Gaapstokken voor een uniek evenement die deelnemers veilig vanuit huis konden meespelen. De opbrengst van de Lissese Thuisbingo kwam ten goede aan Lissese ondernemers, waarmee De Gaapstokken lokale ondernemers in moeilijke tijden wilde steunen.

Door de onzekerheid rondom Corona heeft het bestuur van De Gaapstokken vorige week besloten om het traditioneel carnaval een jaar over te slaan. Om zich toch in te blijven zetten voor inwoners van Lisse wilde de vereniging daarom voor een 3e keer een Thuisbingo organiseren. Helaas heeft de vereniging van de Kansspelautoriteit te horen gekregen dat het organiseren van een online bingo niet langer is toegestaan. Tot 1 juli jl. werd het organiseren van een online bingo door de Kansspelautoriteit gedoogd, mede door de uitbraak van Corona.

Vanwege de versoepelingen die in juni werden aangekondigd is de Kansspelautoriteit weer strenger geworden. Ondanks het feit dat de Lissese Thuisbingo geen commercieel doel heeft en de regels door Corona in Hollands Midden weer strenger zijn geworden, is het De Gaapstokken niet toegestaan een nieuwe editie van de bingo te organiseren.

Het bestuur van de vereniging betreurt dit ten zeerste. Vooral omdat ze met de bingo een veilige thuisactiviteit kunnen organiseren en met de opbrengsten lokale ondernemers een steuntje in de rug kunnen geven. Stilzitten is geen optie voor De Gaapstokken en de vereniging denkt volop na over een mogelijk andere activiteit die online kan worden georganiseerd. Houdt hiervoor de website en Facebookpagina van De Gaapstokken in de gaten.

Het Seizoen 2020-2021 slaan we even over

Gaapstokken slaan traditioneel carnaval een jaar over

 

Lisse – In navolging van andere carnavalsverenigingen heeft ook Carnavalsvereniging De Gaapstokken uit Lisse besloten om komend seizoen geen traditioneel carnaval te organiseren. De huidige situatie rondom het Coronavirus maakt het voor De Gaapstokken onmogelijk om activiteiten te organiseren in een opzet zoals we van de vereniging gewend zijn. Dit betekent niet dat de vereniging een jaar lang in een winterslaap zal gaan, in tegendeel zelfs. De vereniging wil zich komend jaar met volle energie inzetten om activiteiten te organiseren die passen binnen de veilige Coronamaatregelen. Een goed voorbeeld hiervan is o.a. de succesvolle Lissese Thuisbingo.

Carnaval vieren en polonaise lopen binnen de 1,5 meter samenleving is niet mogelijk. Met pijn in het hart heeft het bestuur van De Gaapstokken dan ook besloten om dit jaar geen traditioneel carnavalsseizoen te organiseren. Er wordt geen nieuw prinsenpaar gekozen en de huidige prinsenparen mogen zichzelf zodoende een seizoen langer ‘Prinsen der Gaapstokken’ noemen. Ook het populaire muziekspektakel ‘Avondje Uit in Lisse’ zal niet in januari worden georganiseerd. Mogelijk verhuist het evenement naar een later moment in 2021.

Niets doen is voor De Gaapstokken geen optie. De actieve vereniging wil zich volop blijven inzetten om, binnen de regels van Corona, activiteiten voor inwoners van Lisse te organiseren.  De eerder georganiseerde ‘Lissese Thuisbingo’ is een goed voorbeeld hiervan en aan een derde editie wordt hard gewerkt. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht om activiteiten voor de jeugd te organiseren.

Wanneer de situatie rondom het Coronavirus zodoende zijn verbeterd, door bijvoorbeeld de komst van een vaccin, dan willen De Gaapstokken kijken welke activiteiten zij alsnog kunnen organiseren. Een carnaval zoals we gewend zijn van De Gaapstokken zit er helaas niet in.

 

Klik hier voor de brief naar de leden

De tweede Lissese thuis bingo (inschrijving gesloten)

THUISBINGOmslagfoto

 

Kijk hier om het intro filmpje te bekijken
Haal de borrel, chips en nootjes maar alvast in huis want 30 mei is er de tweede thuis bingo. Gewoon thuis vanaf je bank kun je live mee gaan spelen met het bingospel. En niet zo maar een spel, het zal net zijn alsof je naar een spel op tv kijkt en wordt een avond vol vermaak, show en entertainment. En dat terwijl je gewoon thuis vanaf de bank mee kunt spelen!

De prijzen zullen gekocht worden bij lokale Lissese ondernemers waarmee we als vereniging iets terug willen doen voor deze bedrijven en onze sponsors. Om 3 rondes bingo mee te spelen zijn de kosten € 10,-. Daarnaast ontvang je tevens 2 loten voor de grote loterij. Je steunt daarmee niet alleen de lokale ondernemers, maar wij beloven echt er echt een leuke avond voor je van te maken! Tussen iedere ronde is er een korte pauze zodat je je glas bij kunt bijvullen en hapjes kunt pakken terwijl een DJ voor heerlijke achtergrondmuziek zorgt.

Hier de speluitleg

Om 3 rondes bingo mee te spelen zijn de kosten € 10,-.
Je steunt daarmee niet alleen de lokale ondernemers, maar wij beloven echt er echt een leuke avond voor je van te maken!

 Inschrijving is gesloten

THUISBINGONLINE BING

Halfvastenoptocht door Lisse afgelast

Ook het bestuur van Carnavalsvereniging De Gaapstokken volgt de richtlijnen op van de overheid rond het Corona-virus. Zodoende is er besloten dat de geplande Halfvastenoptocht op 21 maart in Dorpshart Lisse NIET door zal gaan.
Het RIVM heeft gisteren bekend gemaakt dat evenementen met meer dan 100 bezoekers niet door kunnen gaan tot 31 maart. Wij volgen deze richtlijnen.
De vereniging onderzoekt de mogelijkheden om mogelijk op een later tijdstip alsnog een optocht te organiseren.
halfvastenoptochtafgelast

Gaapstokken warmen in stijl op voor de carnaval

Gaapstokken warmen in stijl op voor carnaval

15 februari themafeest bij Restaurant De Engel

Lisse – Tijdens zijn eerste speech maakte Prins Herman 2e het carnavalsthema bekend voor  seizoen 2019 - 2020 van Carnavalsvereniging De Gaapstokken. ‘Gypsy en Zigeuners’ staat centraal dit carnavalsjaar en speciaal daarvoor organiseert de Lisserse vereniging een groot feest volledig in stijl van dit thema. I.s.m. Restaurant De Engel zal op 15 februari het themafeest ‘Gypsy en Zigeuners’ plaatsvinden in de zalen van het gelijknamige restaurant. De avond wordt muzikaal omlijst door DJ René, start om 20:30 uur en entree is volledig gratis!Gypsy

Feestweekend Gaapstokken

2 dagen lang feest met meerdere artiesten in de Ter Speckehal

Feestweekend Gaapstokken groters dan ooit

Lisse – Het is een traditie voor de Lisserse Carnavalsvereniging De Gaapstokken dat zij, naast het echte carnavalsweekend in februari, ook eind januari verschillende feesten organiseren. Nooit eerder betraden zoveel artiesten het podium van de Ter Speckehal als dit jaar. Op vrijdagavond 24 januari trappen De Gaapstokken af met het Prinsenbal om vervolgens op zaterdagmiddag een kindercarnavalsmiddag te organiseren. Het jaarlijkse hoogtepunt is het muziekfeest Avondje Uit in Lisse op 25 januari waarbij Samantha Steenwijk, John de Bever en Soulbeach het podium zullen betreden.

 

De Gaapstokken zetten zich jaarrond in om verschillende evenementen in Lisse te organiseren. Hierin worden ze dit jaar voorgegaan door Prins Herman 2e, Prinses Cathy, Jeugdprins Milan en Jeugdprinses Jill. Een van die evenementen is het Prinsenbal op 24 januari. Een groot carnavalsfeest met meerdere carnavalsverenigingen, blaaskapellen en dit jaar optredens van Tom Haver, Dennis van Veen en Danilo Kuiters die nu hoge ogen scoort in The Voice of Holland.

Het Prinsenbal start om 20.30 uur en toegang tot het evenement is gratis.

Op zaterdagmiddag 25 januari wordt er een groot kindercarnavalsfeest georganiseerd onder de naam van ‘Jeugdprinsenbal’. Kinderen uit de hele regio zijn welkom tussen 13:00 en 16:00 uur voor een leuke middag bomvol activiteiten.  De toegang is ook deze middag gratis en om deel te nemen aan de verschillende activiteiten zijn bij de entree kaarten à € 2,50 te koop.

Het jaarlijkse hoogtepunt van het weekend is het ‘Avondje Uit in Lisse’ dat op zaterdagavond 25 januari i.s.m. FC Lisse wordt georganiseerd. Avondje Uit in Lisse is een van de oudste evenementen van Lisse en al vele jaren erg succesvol. Dit jaar met optredens van Samantha Steenwijk, John de Bever en Coverband Soulbeach. De laatste kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 19,50 via www.avondjeuitinlisse.nl. Eventueel overgebleven kaarten worden aan de deur verkocht à € 22,00 per stuk. 

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.gaapstokken.nl of www.avondjeuitinlisse.nl  

Herman en Cathy Schneider nieuw Prinsenpaar van de Gaapstokken

Herman en Cathy Schneider nieuw Prinsenpaar van de Gaapstokken

Lisse – Het was bijzonder druk op zaterdag 9 november in de grote feestzaal van Restaurant De Engel in Lisse waar de jaarlijkse Prinsenbekendmaking van Carnavalsvereniging De Gaapstokken plaats vond. Hiermee gaf  de Lisserse vereniging het jaarlijkse startsignaal voor een nieuw carnavalsseizoen. Veel nieuwsgierige bezoekers wisten de weg te vinden naar De Engel waar precies om 23:11 uur Herman en Cathy Schneider zich presenteerden als nieuw prinsenpaar van De Gaapstokken.

 

Met het bekendmaken van verschillende hints werd in de aanloop naar 9 november door leden al volop gespeculeerd wie zich zou presenteren als nieuwe Prins van De Gaapstokken. Na het aftreden van de Prinsenparen van 2018 – 2019 was het de beurt aan de jeugdafdeling van de vereniging. Hier werden Jeugdprins Milan en Jeugdprinses Jill voorgesteld aan het publiek. Milan is de zoon van voorzitter Rob van der Poll en heeft carnaval letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Hij had al langer de wens om Jeugdprins te worden en wordt hier nu in bijgestaan door Jill, die hij al vanaf de kleuterklas kent. 

Om precies 23:11 (elf over elf) was het tijd om de 46e ‘Prins der Gaapstokken’ bekend te maken. Herman en Cathy Schneider mogen zich komend seizoen Prinsenpaar van De Gaapstokken noemen als Prins Herman de 2e en Prinses Cathy. Herman en Cathy zijn bekende gezichten in Lisse als eigenaren van Autohandel Herman Schneider aan de Rooversbroekdijk in Lisse. Onder hun leiding hebben De Gaapstokken het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid met het thema ‘Zigeuners en Gispy’.

Op zondag 17 november is het voor iedereen mogelijk om kennis te maken met de nieuwe Prinsenparen. In Het Café zal vanaf 15:00 uur de traditionele kennismakingsmiddag plaatsvinden.

Lisserse vereniging maakt 46e carnavalsprins bekend

 

9november Prinsverkiezing bij De Gaapstokken

 

Lisse -  De elfde van de elfde (11 november) is een belangrijke datum voor carnavalsverenigingen in Nederland. Het is de datum waarop carnavalsverenigingen hun nieuwe Prinsen bekendmaken en daarmee tevens het nieuwe carnavalsseizoen inluiden. Bij Carnavalsvereniging De Gaapstokken uit Lisse doen ze dit twee dagen eerder en wel op zaterdag 9 november. Met de bekendmaking van zowel Jeugdprinsenpaar als de grote Prins trappen De Gaapstokken het 46e carnavalsseizoen van de Lisserse vereniging af.

 

Omdat 11 november dit jaar op een maandag valt hebben De Gaapstokken besloten om hun prinsenparen twee dagen eerder bekend te maken. Deze bekendmaking zal plaatsvinden in de grote feestzaal van Restaurant De Engel en wordt omlijst door een groot feest.

De keuzecommissie van De Gaapstokken heeft inmiddels enkele hints vrijgegeven over de nieuwe prinsenparen (zie www.gaapstokken.nl). Sindsdien wordt er onder de leden volop gespeculeerd over diegene die zich komend jaar ‘Prins der Gaapstokken’ mag noemen.

De bekendmaking van de nieuwe Prinsenparen start om 20:00 uur en om 23:11 uur zal de nieuwe Prins zich presenteren.  Toegang tot de feestavond is gratis.

FC Lisse en De Gaapstokken gaan Avondje Uit in Lisse samen organiseren

Samantha Steenwijk, John de Bever en Soulbeach op podium

FC Lisse en De Gaapstokken gaan Avondje Uit in Lisse samen organiseren

 

Lisse – FC Lisse en Carnavalsvereniging De Gaapstokken gaan vanaf heden samen op in de organisatie van het muziekfeest ‘Avondje Uit in Lisse’. Dit hebben de besturen van beide verenigingen bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst op donderdag 31 oktober jl. Het evenement wordt al bijna 40 jaar georganiseerd door de Lisserse carnavalsvereniging waarvan de laatste 20 edities bij gastheer FC Lisse. Op zaterdag 25 januari 2020 staat de volgende editie op de agenda waarvoor de organisatie Samantha Steenwijk, John de Bever en de populaire band Coverband naar de Ter Speckehal in Lisse haalt.

Avondje Uit in Lisse is een van de oudste muziekfeesten van Lisse en om het event in de komende jaren naar een hoger niveau te kunnen tillen gaan De Gaapstokken intensief samenwerken met FC Lisse. Beide verenigingen werken al vele jaren samen maar gaan nu samen op in de organisatie van het muziekfeest. Op deze manier kunnen beide verenigingen profiteren van elkaar kennis, kunde en het enthousiasme van betrokken vrijwilligers.

Ook de komende editie (zaterdag 25 januari 2020) zal plaatsvinden in de Ter Speckehal en het is de organisatie weer gelukt een mooie line-up te presenteren. Naast de band Soulbeach zullen zangeres Samantha Steenwijk en John de Bever het podium betreden. Soulbeach is een populaire band in de regio terwijl Samantha landelijk niet meer uit de Nederlandse showbizz is weg te denken. Vooral dankzij haar deelname aan ‘Beste Zangers’, ‘Dancing with the Stars’ en ‘Het mooiste liedje’ groeit de populariteit van Samantha explosief. John de Bever kennen de meeste mensen van zijn hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ of het lied ‘Wij zijn Nederland’ die hij samen met Jan Smit heeft opgenomen.

De kaartverkoop voor het event zal binnenkort starten en toegangskaarten kosten €19,50 per stuk (min. Leeftijd 18 jaar). Meer informatie over het event, aanvangstijd en kaartverkoop is te vinden op www.avondjeuitinlisse.nl en de Facebookpagina van het evenement. De nieuwe website wordt spoedig gelanceerd.
FC Gaapstokken

Hints prinsenparen

Prins der Gaapstokken 2019-2020

Hint 1: "Iedereen kent hem"
Hint 2: "Hij sleept er nog wel eens wat uit"

Jeugd Prins der Gaapstokken 2019-2020

Hint 1: "Hij zoekt het altijd hoog op"
Hint 2: "Zij heeft haar hobbelpaard ingeruild voor een racepaard"

Bestel je eigen Gaapstokkensjaal!

Sjaal


Nieuw bij Carnavalsvereniging De Gaapstokken is onze eigen verenigingssjaal. Deze houdt je tijdens het carnaval niet alleen lekker warm, je laat tevens zien van welke carnavalsvereniging jij trots lid bent! 

Hoe te bestellen?
De Gaapstokkensjaal kost € 10,00 voor leden en € 15,00 voor niet-leden. Je kunt hem bestellen door een e-mail te sturen naar het secretariaat @ gaapstokken .nl  met je naam en contactgegevens. We leggen je vervolgens precies uit hoe jij in het bezit kunt komen van deze gave sjaal. 

Wacht niet te lang en zorg dat jij deze sjaal nog in je bezit krijgt voor carnaval 2019 officieel losbarst! 

Prinsenbal 2019 komt er weer aan!

Prinsenbal

Carnavalsvierders opgelet! 

Het leukste en grootste carnavalsfeest van de regio komt er weer aan: Het Prinsenbal! Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert Carnavalsvereniging De Gaapstokken opnieuw dit grote carnavalsspektakel in de Ter Specke Sporthal.

Meerdere carnavalsverenigingen, blaaskapellen, feestvierders, een DJ & entertainer ontmoeten elkaar op vrijdagavond 25 januari in Lisse. De Gaapstokken toveren ook dit jaar de Ter Specke Sporthal om tot een grote feestzaal waar feest en gezelligheid de boventoon voert. Entree tot het evenement is zowel voor verenigingen als overige feestvierders gratis. 

Aanmelden verenigingen 

Wilt u als carnavalsvereniging het Prinsenbal bezoeken? Wij verzoeken u dan vriendelijk om uw vereniging bij ons aan te melden via secretariaat@gaapstokken.nl Zo kunnen wij zorgen voor een warm en gastvrij welkom. 

Erik Turnhout gekozen tot 45e Prins der Gaapstokken

Prinsen1819 LR

Lisse – Het was een drukke bedoeling op zaterdagavond 10 november bij Restaurant De Engel. Veel bezoekers kwamen op deze avond af op de bekendmaking van de nieuwe Prinsenparen van Carnavalsvereniging De Gaapstokken. Na het aftreden van de oude prinsenparen was het als eerst de beurt aan de jeugdafdeling van de Lisserse vereniging. Zij presenteerden Jeugdprins Youri Feijt en Jeugdprinses Simone van Rijswijk als nieuw jeugdprinsenpaar. Aansluitend was het de beurt aan de grote prins om zich voor te stellen als 45e ‘Prins der Gaapstokken’. Na een spannende introductiefilm presteerde Erik Turnhout zich samen met zijn Pages Jessica Nieters en Megan van der Heijden an het publiek.

Lees meer...

Prinsverkiezing bij De Gaapstokken

Lisse - 11 november is niet alleen de datum waarop we het Sint-Maartensfeest vieren. In de wereld van carnaval is het de datum waarop veel verenigingen hun nieuwe prinsenparen bekend maken. Bij Carnavalsvereniging De Gaapstokken doen ze dat een dag eerder op zaterdag 10 november bij Restaurant De Engel in Lisse. De Lisserse carnavalsvereniging geeft met de bekendmaking van hun nieuwe prinsenparen het startschot van het 45e carnavalsseizoen van de vereniging.

Lees meer...

Prinsenparen 2022-2023

prinsenparentbvste

Sponsors bedankt!

meer-sponsors