Event Title... 01.01.2011 17:00

Gaapstokken Twitter

Geschiedenis

44 jaar cv de Gaapstokken

8 april 1974 is de oprichtingsdatum van cv de Gaapstokken. De vereniging heeft door de jaren heen altijd een nauwe band gehad met de plaatselijke voetbalvereniging.

In de jaren 1972 en 1973 onder de benaming van de Spekkebijters met Prins Wim, werden bij  tante Jo in de Bondsstraat op carnavalszaterdag de feesten voor leden van Sportclub Lisse georganiseerd. De organisatie was in handen van een lager seniorenteam, wat op zondag hun kunsten vertoonde op de groene mat. 

Het organiseren van carnavalsactiviteiten beviel de heren zo goed dat men in 1974 zelfstandig verder wilden gaan, onder de naam cv de Gaapstokken. Vanuit genoemd zondagteam is Cees van Ruiten, vele jaren ook voorzitter, nog steeds verbonden met de carnavalsvereniging. In de Prinsengarde zijn veel Prinsen opgenomen met als achtergrond de plaatselijke voetbalvereniging. 

Vanaf 1985 t/m 1997 organiseerde cv De Gaapstokken jaarlijks het laatste weekend van januari groots carnavalsfeest op vrijdagavond en AVONDJE UIT op zaterdagavond. In 1997 kreeg met het bericht dat er geen gebruik meer gemaakt kon worden van de Hobaho-hallen. Op zoek naar een nieuwe invulling is de oplossing bij de Ter Speckehal van FC Lisse gevonden. Vanaf 1998 is het laatste weekend van januari Sporthal Ter Specke gedurende 3 dagen een feesthal met op vrijdagavond een groots carnavalsfeest, op zaterdagavond AVONDJE UIT en op zondagmiddag wordt de hal gebruikt voor een carnavalsmiddag voor stichting De Zevensprong. 

Vele jaren heeft cv De Gaapstokken gebruik mogen maken van het oude clubhuis van Canita Tuba aan de Oranjelaan. Men moest later uitwijken naar het verenigingsgebouw van de Watervrienden, door de nieuwbouw van 2 lagere scholen. Een paar jaar later moest men wederom op zoek naar een nieuwe locatie daar de “Waterkanten” gebouwd werden. De laatste jaren maakt de vereniging gebruik van faciliteiten die men huurt bij FC LISSE.gaapstokken logo 3

Prinsenparen 2019 2021

banner2019 2020

Sponsors bedankt!

meer-sponsors