Event Title... 01.01.2011 12:00

Geschiedenis

47 jaar cv de Gaapstokken

8 april 1974 is de oprichtingsdatum van cv de Gaapstokken.

De vereniging is min of meer ontstaan uit het toenmalig lager spelende zondagvoetbalteam van de plaatselijke voetbalvereniging Sportclub Lisse. In 1972 en 1973 hield men voor jeugdleden van de voetbalvereniging in het Bondsgebouw bij Tante Jo de eerste carnavalsfeesten.

Het organiseren van carnavalsfestiviteiten beviel de heren van het lagere seniorenteam van Sportclub Lisse dermate dat men vanaf 8 april 1974 zelfstandig te werk ging en de cv de Gaapstokken oprichtte. Tot het eerste jubileumjaar in 1985 werden door de Gaapstokken behoorlijk veel nieuwe carnavalsactiviteiten georganiseerd naast de traditionele Prinsenverkiezing.  Gaapstokkenbal, gehuwdenbal, 11 kroegentocht, kindermiddag, seniorenmiddag, optocht en het half vastenbal.

Bij het 11 jarig bestaan van de vereniging, het laatste weekend van januari 1985, werd voor het eerst uitgeweken naar de HOBAHO hallen voor 2 grote evenementen. Op de vrijdagavond een groots carnavalsfeest met liefst 35 carnavalsverenigingen van groot tot klein uit het gehele land. De zaterdagavond werd voor het eerst ingevuld met veel nationale topartiesten, het welbekende AVONDJE UIT in LISSE. Dat de formule succesvol is blijkt uit het feit dat tot op de dag van vandaag Avondje Uit in Lisse nog steeds een begrip is.

In het zelfde jubileumjaar werd de basis gelegd voor de Boerenbruiloft in de Bond. Het evenement  groeide tot op de dag van vandaag uit tot een vast gegeven in de programmering van de vereniging op de zondagmiddag/avond waarbij het team onder de naam Boerengapers geregeld voor een verrassend programma zorgde met sketches, life-muziek, bruidstaarten en boerenkool met worst. De zaal van de Gewoonste Zaak toverde men om  tot een bruiloftszaal en het bordje uitverkocht hangt bijna jaarlijks aan de toegangsdeur. Het feest werd op de afsluitende dinsdag van het carnavalsweekend nog eens dunnetje overgedaan in het bejaardenhuis voor een ruim 150 bezoekers.

Met een jeugdprins, jeugdprinses, jeugdraad en dansmariekes kreeg de vereniging nog meer inhoudt en was het besef van een vereniging van jong tot oud.      

In 1997 werd voor de laatste keer het feest der feesten in de HOBAHO-hallen gehouden. De hallen werden gesloopt en men moest op zoek naar een nieuwe locatie. De basis van het ontstaan van de vereniging uit de voetbalclub wierp nu ook zijn vruchten af want vanaf het laatste weekend in januari 1998 is SPORTHAL TER SPECKE bij FC Lisse het domein geworden voor een groots carnavalsweekend. Op vrijdagavond het Prinsenbal met veel gastverenigingen. Op zaterdagmiddag kindercarnaval en zaterdagavond Avondje uit in Lisse. De zondagmiddag werd de hal gebruikt voor een carnavalsmiddag van stichting de Zevensprong.

Vanaf 1997 mocht de vereniging gebruik maken van het oude clubhuis van Canita Tuba, de Notenkraker. De naam van het gebouw werd gewijzigd in Ons Trefpunt. Na een aantal jaren werd het gebouw gesloopt t.b.v. nieuwbouw school. De vereniging verhuisde voor een tijdelijk periode naar het verenigingsgebouw van de Watervrienden.

De laatste jaren maakt men gebruik van de faciliteiten bij FC Lisse. De vereniging heeft veel baat gehad bij het tijdelijke eigen beheer van het oude clubhuis van Canita Tuba en men mist momenteel als vereniging hun eigen stek voor activiteiten. Mogelijk dat in de toekomst hier nog eens een goede invulling voor gaat komen.

Diverse locaties deed men in Lisse aan met haar feesten van de Gewoonste Zaak, Wegrestaurant de Engel, Taveerne, De Gevulde Mand, Welkom tot FC Lisse.

Met het 44 jarige bestaan organiseerde men een grootste reünie in de zaal van de Gewoonste Zaak. Meer dan duizend foto’s en vele attributen waren getoond. De jubileumkrant werd

Ruim 47 jaar bestaat de vereniging en is inmiddels door al haar activiteiten een begrip geworden in Lisse voor zowel jong als oud.

Mede door de corona-pandemie heeft de vereniging haar vaste festiviteiten in 2021 moeten afgelasten. Men bleef echter niet bij de pakken neerzetten en met veel evenementen via stream wist men veel deelnemers te trekken.

Voor het nieuwe jaar 2021-2022 is nog veel onzeker of alles weer georganiseerd kan worden.gaapstokken logo 3

Prinsenparen 2023-2024

prinsenparentbvste

Sponsors bedankt!

meer-sponsors