PrinsenBal Summer editie 03.07.2022 19:11 7 Dagen

Gaapstokken Twitter

Geen toestemming voor Lissese Thuisbingo, ondanks strengere Coronamaatregelen

Eerder dit jaar, en midden in de eerste Coronagolf, lukte het Carnavalsvereniging De Gaapstokken tot 2 keer toe om een leuke activiteit voor leden en inwoners van Lisse te organiseren. Met de 'Lissese Thuisbingo' zorgde De Gaapstokken voor een uniek evenement die deelnemers veilig vanuit huis konden meespelen. De opbrengst van de Lissese Thuisbingo kwam ten goede aan Lissese ondernemers, waarmee De Gaapstokken lokale ondernemers in moeilijke tijden wilde steunen.

Door de onzekerheid rondom Corona heeft het bestuur van De Gaapstokken vorige week besloten om het traditioneel carnaval een jaar over te slaan. Om zich toch in te blijven zetten voor inwoners van Lisse wilde de vereniging daarom voor een 3e keer een Thuisbingo organiseren. Helaas heeft de vereniging van de Kansspelautoriteit te horen gekregen dat het organiseren van een online bingo niet langer is toegestaan. Tot 1 juli jl. werd het organiseren van een online bingo door de Kansspelautoriteit gedoogd, mede door de uitbraak van Corona.

Vanwege de versoepelingen die in juni werden aangekondigd is de Kansspelautoriteit weer strenger geworden. Ondanks het feit dat de Lissese Thuisbingo geen commercieel doel heeft en de regels door Corona in Hollands Midden weer strenger zijn geworden, is het De Gaapstokken niet toegestaan een nieuwe editie van de bingo te organiseren.

Het bestuur van de vereniging betreurt dit ten zeerste. Vooral omdat ze met de bingo een veilige thuisactiviteit kunnen organiseren en met de opbrengsten lokale ondernemers een steuntje in de rug kunnen geven. Stilzitten is geen optie voor De Gaapstokken en de vereniging denkt volop na over een mogelijk andere activiteit die online kan worden georganiseerd. Houdt hiervoor de website en Facebookpagina van De Gaapstokken in de gaten.

Prinsenparen 2021-2022

banner2019 2020

Sponsors bedankt!

meer-sponsors