PrinsenBal Summer editie 03.07.2022 19:11 7 Dagen

Gaapstokken Twitter

Prinsverkiezing bij De Gaapstokken

Lisse - 11 november is niet alleen de datum waarop we het Sint-Maartensfeest vieren. In de wereld van carnaval is het de datum waarop veel verenigingen hun nieuwe prinsenparen bekend maken. Bij Carnavalsvereniging De Gaapstokken doen ze dat een dag eerder op zaterdag 10 november bij Restaurant De Engel in Lisse. De Lisserse carnavalsvereniging geeft met de bekendmaking van hun nieuwe prinsenparen het startschot van het 45e carnavalsseizoen van de vereniging.

 11 is het getal van carnaval en daarmee erg belangrijk voor iedere carnavalsvereniging in Nederland. Zo begint het carnaval traditiegetrouw op de 11e van de 11e, zitten er 11 mensen in de ‘Raad van Elf’ en wordt er elk 11e jaar een jubileum gevierd. In verband met het feit dat 11 november dit jaar op een zondag valt maken De Gaapstokken een dag eerder hun prinsenparen bekend.

De Lisserse carnavalsvereniging is inmiddels gestart met het vrijgeven van hints rondom de nieuwe prinsenparen. Er wordt druk gespeculeerd over de mogelijke nieuwe prinsen en een geplaatst filmpje op de Facebookpagina van de Gaapstokken (www.facebook.com/degaapstokken) is al een paar duizend keer bekeken.

De bekendmaking van de nieuwe Prinsenparen zal omlijst worden door een feestavond in de grote feestzaal van Restaurant De Engel. De avond start om 20:30 uur en om 23:11 uur zal bekend zijn wie zich komend jaar ‘Prins der Gaapstokken’ mag noemen. Toegang tot de feestavond is gratis. 

Prinsenparen 2021-2022

banner2019 2020

Sponsors bedankt!

meer-sponsors